ראשי >> כירורגיה בריאטרית >> ניתוחים חוזרים
ניתוחים מורכבים וחוזרים
ניתוחים חוזרים
לעיתים נדרשים לבצע ניתוח חוזר או מתקן עקב עליה חוזרת במשקל הסיבה הנפוצה ביותר או לסירוגין עקב סיבוך כגון ריפלוקס קשה (החזר קיבתי-ושטי), במיוחד אחרי שרוול קיבה הבא לידי ביטוי בצרבות, עליית תוכן קיבה לושט ואף הקאות, או עקב בעיות טכניות שונות כגון היצרות בשרוול, בהשקות, ריפלוקס של מרה לאחר מיני מעקף קיבה, תת-ספיגה קשה עם חסרים תזונתיים, תסמונת הצפה קשה כולל נפילות קשות ברמת הסוכר בדם לאחר ניתוחי מעקף, כיב עקשני בהשקה בניתוחי מעקף ועוד.
להלן העקרונות הכלליים של ניתוחים חוזרים:
-
ההחלטה לבצע ניתוח חוזר מתקבלת לאחר הפעלת מחשבה ושיקול דעת, דיון מעמיק עם המטופל וביצוע בירור מקיף לסיבת הכישלון של הניתוח הקודם.
-
עפ"י רוב הסיבה לעליה חוזרת במשקל לאחר ניתוחים בריאטריים הינה חזרה להרגלי אכילה לא נכונים ולא ניתוח "לא טוב"! במקרים מסוימים, ביצוע לא נכון של הניתוח הראשון הינו הגורם לאי ההצלחה.
-
היעדר ירידה מספקת במשקל או עליה חוזרת במשקל לאחר מעקף קיבה היא בעייתית מאד לטיפול כירורגי כיוון שהאופציות הן מוגבלות והתוצאות פושרות במיוחד.
-
באופן כללי, הקריטריונים לצורך ניתוח חוזר עפ"י משרד הבריאות הם BMI מעל 30, אך במידה ואין בעיה רפואית נלווית, מרבית המנתחים יעדיפו ניתוח חוזר רק ברמת BMI מעל 35. במידה וקיימות בעיות בריאות משניות לעודף המשקל או סיבוך כגון ריפלוקס קשה, ניתן ורצוי לנתח ב- BMI מעל 30. במצבי ריפלוקס בלתי נשלט לאחר שרוול קיבה, ניתן לנתח בכל BMI.